Bewaar al je bestanden met de My Passport Ultra

externe harde schijf

Foto’s, muziek en belangrijke documenten. Vrijwel alles wat ons dierbaar is staat tegenwoordig digitaal op de computer. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig een back-up maakt. Bijvoorbeeld met de My Passport Ultra van Western Digital.

Deze portable harde schijf is tegenwoordig verkrijgbaar in formaten van 1 tot maar liefst 4 terrabyte. Daar kun je dus gigantisch veel foto’s, muziek, bestanden en zelfs films op kwijt. Slim als back-up voor het geval je computer crasht, maar ook handig om je bestanden ergens mee naartoe te nemen.

Past in een jaszak

De My Passport Ultra past met gemak in een jaszak en weegt nagenoeg niets. De prestaties zijn daarentegen wel van formaat. Ik gebruik er zelf eentje voor back-up en opslag en ben onder de indruk van de specificaties. Zo gaat het overzetten van bestanden razendsnel. Ook als ze groot zijn of als het er heel veel zijn. Bovendien kun je de bestanden op de schijf makkelijk beschermen met 256-bit hardware encryptie. Alleen jij kunt dus zien wat er op de schijf staat. Fijn als je er heel belangrijke bestanden op hebt staan.

Als je de schijf voor het eerst aansluit, zul je zien dat deze niet helemaal leeg is. Er staat software op om bijvoorbeeld automatische back-ups mee te maken. Denk aan nieuw toegevoegde foto’s aan een bepaalde map. Die gaan dan vanzelf ook naar de harde schijf. Ook is er software om eenvoudig een back-up te maken van bestanden die je in de cloud hebt staan. Ook kun je op de schijf een uitgebreide handleiding in het Nederlands vinden. Hiermee is elke taak behoorlijk simpel.

Tot slot moet nog even gezegd worden dat het design van de Western Digital My Passport Ultra prachtig is. De bovenste helft is van matzwart kunststof en de onderste van golvend metaal. Erg mooi. Wil je liever wat meer kleur, dan kan dat ook. Naast zwart is er ook keuze uit blauw, rood, oranje, geel en wit. Wil je dus al je bestanden op 1 plek bewaren en daarvoor genoeg ruimte hebben voor heel veel jaar, trakteer jezelf dan op een My Passport.

externe harde schijf