Nostalgische schaalmodellen van Tomica

Honda Civic

De meeste schaalmodellen van auto’s die op de markt komen zijn bijzondere exemplaren, zoals legendarische oldtimers of luxueuze supercars. Het Japanse Tomica pakt het met de serie Minicar Tomytec net even anders aan. Hierbij staan doodgewone auto’s van vroeger centraal.

Neem bijvoorbeeld de laatste twee edities die in juli op de markt komen: een Honda Civic uit de jaren ’80 en een Mitsubishi Pajero uit de jaren ’90. Herkenbare auto’s in herkenbare uitvoeringen. Tomica brengt ze namelijk uit als set, waarbij naast de auto ook een aantal figuren en accessoires te vinden is.

Crossfiets

De Honda Civic 25XT komt met een echtpaar dat de auto aan het wassen is, een kat die op het dak of de motorkap kan slapen en een kind op een crossfiets. Het beeld roept warme nostalgische herinneringen op aan vroeger en zal voor veel mensen een bekend voorkomen. De set zal vanaf juli te koop zijn voor ¥4,600 JPY (38 euro).

De jaren ’90 worden vertegenwoordigd door een fraaie Mitsubishi Pajero. In de set van Tomica zie je een gezin dat de auto gebruikt om mee te kamperen. Het gezin bestaat uit twee ouders, een kind en een golden retriever. Een tent en een kampvuur maken het geheel af. Deze set komt ook uit in juli en zal ¥5,200 JPY (43 euro) gaan kosten. Beide auto’s hebben een schaal van 1:64.

Mitsubishi Pajero