Potvis spoelt aan in hartje Parijs

potvis in Parijs

Dit weekend spoelde er een potvis aan in Parijs. Het enorme dier lag op de oevers van de Seine langs de Quai de la Tournelle. Er was echter geen sprake van een ongeluk, maar van een kunstproject van het Belgische Captain Boomer Collective.

De kans dat een potvis daadwerkelijk in de Seine bij Parijs zal verschijnen is nihil, maar toch zorgde de verschijning ervan voor veel geïnteresseerden. En dat is nu precies de bedoeling van de makers. Het Captain Boomer Collective maakte de potvis om aandacht te vragen voor ons milieu en de natuur. Daar gaan we namelijk nog steeds veel te slecht mee om.

Wetenschappers

Deze replica is bijna niet van echt te onderscheiden. De makers zorgden niet alleen voor een goed lijkend uiterlijk, maar laten het dier ook geluid maken en vooral heel erg stinken. Als je toch dichterbij durft te komen, dan zie je dat er wetenschappers om de potvis staan. Dit zijn medewerkers van Captain Boomer die je alles kunnen vertellen over hun actie en hoe je zelf je steentje kunt bijdragen aan een betere wereld.

De potvis was eerder al te zien in Londen, Valencia, Scheveningen, Oostende, Antwerpen, Duisburg en Rennes.

potvis in Parijs

potvis in Parijs

potvis in Parijs

potvis in Parijs