Pure Hell is de lastigste legpuzzel ooit

2000 witte puzzelstukjes

Legpuzzels maken is momenteel erg populair. Voor wie na het leggen van heel veel puzzels toe is aan een echte uitdaging komt uit Japan deze lastigste puzzel ooit.

De Japanse spelletjesfabrikant Beverly noemt deze puzzel niet voor niets Pure Hell. Dat komt omdat de puzzelstukjes extra klein zijn, maar vooral omdat de puzzel geen afbeelding bevat. Elk stukje is net zo spierwit als de andere. Je zult dus heel veel moeten passen en meten om deze puzzel te kunnen leggen.

Niet voor beginners

Op de doos kun je wel zien hoe de stukje moeten komen te liggen. Dat is de enige aanwijzing, maar omdat de stukjes zo klein zijn, is het heel lastig om de subtiele verschillen te ontdekken. Niet voor niets staan er op de verpakking waarschuwingen als ‘koop deze puzzel niet als je een beginner bent’ en ‘de koning van de hel is gearriveerd’.

De puzzel is online te koop op de Japanse website van Beverly voor ¥3,300 JPY, wat ongeveer 27 euro is. Het enige probleem is dat de puzzel zo succesvol is dat de website er momenteel uit ligt. Voor wie het later nog eens wil proberen is dit de URL: http://be-en.co.jp/products/detail.php?product_id=1910

Mocht deze puzzel net even te lastig voor je zijn, dan kunnen we een exemplaar met 1000 stukjes en 1000 kleuren aanraden. Wil je eens wat anders doen met je legpuzzels? Dan kun je ook proberen ze te mixen.

2000 witte puzzelstukjes

Om gek van te worden
Een mooie waarschuwing in het Japans