Good Time is een indrukwekkende trip

Still uit de film Good Time

Niet in elke misdaadfilm gaat het de crimineel voor de wind. Er zijn ook boeven waarbij het allemaal niet zo lekker loopt. In Good Time is dit alles zelfs een pittig understatement.

Connie Nikas (een geniale Robert Pattinson) is een kruimeldief uit de New Yorkse wijk Queens. Zodra hij de gevangenis uitkomt, gaat hij meestal vrij snel weer de fout in. Zijn broertje Nick lijkt ook die kant op te gaan. Zeker als Connie weer op vrije voeten is en de ultieme bankoverval in gedachten heeft. Hierbij heeft hij namelijk de hulp van Nick nodig. Connie’s droom is om met het geld de stad te ontvluchten en met een frisse start te beginnen op een eigen boerderijtje.

Heftige trip

De bankoverval lijkt zowaar te slagen, maar uiteindelijk gaat er toch van alles mis. De gewiekste Connie weet te ontkomen, maar Nick valt in de handen van de politie. Hierop besluit Connie zijn broertje te gaan bevrijden. Wat volgt is een heftige trip waarin uiteindelijk heel veel, zo niet alles, fout gaat.

Alsof het verhaal zelf al niet spannend genoeg is, gooien regisseurs Benny en Josh Safdie er op bijna alle vlakken een schepje bovenop. Het camerawerk is recht voor zijn raap, de kleuren rauw en fel en de soundtrack van Oneohtrix Point Never beklemmend. Maar het is vooral het acteerwerk wat deze film één van de beste films van dit jaar maakt. Robert Pattison laat zien dat hij tot veel meer in staat is dan zwijmelfilms. Hij zet zelfs een Oscar-waardige performance neer. Deze film moet je ondergaan.

Still uit de film Good Time