2.1 miljoen stipjes voor een goed doel

bk me 1

In 2004 vond men een bewusteloze man in Richmond Hill, Georgia. Hij had geen bezittingen en was bijna blind door staar. Na medisch onderzoek bleek de man aan een ernstige vorm van geheugenverlies te lijden.

Hij gaf zich zelf de naam Benjaman Kyle en ging op zoek naar zijn ware identiteit. Het probleem daarbij was dat hij niet echt kon rekenen op hulp van de Amerikaanse overheid. Deze wil hem geen nieuw ‘social security number’ geven. Daardoor is het onmogelijk om een baan te vinden, een bankrekening te openen of een creditcard aan te vragen. De zoektocht naar zijn echte naam heeft tot op heden niets opgeleverd. Zelfs niet na de vertoning van de documentaire Finding Benjaman.

Portret

Kunstenaar Miguel Endara zag de film ook en besloot iets te doen. Hij maakte een bijzonder portret van Benjaman Kyle en zamelt zo geld in. Het portret van Kyle bestaat uit zo’n 2.1 miljoen stipjes van een fineliner. Om al deze stippen te zetten was hij 138 uur bezig. Via Endara’s webshop kun je een print van het portret kopen.

Update: in 2015 is eindelijk ontdekt wie deze man is. Zijn echte naam is William Burgess Powell.

bk me 2

bk me 3

bk me 4

bk me 5

bk me 6

bk me 7

bk me 8

bk me 9

bk me 10