40 jaar Saucony Jazz

40 jaar Saucony Jazz

De iconische Jazz van Saucony viert in 2021 zijn 40ste verjaardag. Voor het Amerikaanse sportmerk is dit een reden om deze sneaker in de spotlights te zetten.

Zo is de schoen opnieuw uitgebracht in de originele kleuren uit 1981 onder de noemer Saucony Originals Jazz 81. Op de foto’s op deze pagina zie je alleen de blauwe variant, maar er is ook een grijze en zwarte versie. Speciaal voor deze heruitgave is de schoen op een paar punten verbeterd.

Zo is de nieuwe Jazz gemaakt van betere materialen (mesh en suede) dan het origineel en is de rubberen buitenzool geïnjecteerd met lucht voor een zachter en comfortabeler gevoel. Ook is de schoen nog lichter gemaakt. Het is een bewijs dat de technieken bij hardloopschoenen steeds in ontwikkeling zijn en dat Saucony daarin een belangrijke speler is.

5 sterren

Zeker als je je bedenkt dat de Jazz in de jaren ’80 beroemd was vanwege het lage gewicht, het aerodynamische ontwerp en de patronen op de onderkant van de zool die zorgden voor extra grip. De Saucony Jazz was de eerste hardloopschoen die deze techniek toepaste. Niet voor niets beloonde Runner’s World de Jazz destijds met 5 sterren.

Inmiddels maakt Saucony vooral schoenen waarop nog beter valt te hardlopen dan op de Jazz, maar verliest het merk de Originals niet uit het oog. Na 40 jaar is de Jazz vooral een prachtige klassieke sneaker geworden.

40 jaar Saucony Jazz

40 jaar Saucony Jazz

40 jaar Saucony Jazz

40 jaar Saucony Jazz

40 jaar Saucony Jazz

40 jaar Saucony Jazz