Ace Hotel opent met kunst gevulde vestiging in Sydney

Ace Hotel Sydney
Foto’s: Ace Hotel

Ga je op reis naar een voor jou onbekende stad en weet je niet welk hotel je moet kiezen? Dan zijn de hotels van Ace altijd een fijne keuze. De keten opende onlangs de eerste vestiging in Australië (en het zuidelijk halfrond).

Wat zo goed is aan Ace Hotel is hoe ze een belangrijke rol geven aan kunst en muziek. Niet alleen in de foyer, de bars en restaurants, maar ook op de kamers. Zo hebben de meeste kamers beschikking over een akoestische gitaar en een platenspeler van Rega met een goed gecureerde collectie vinyl en is er ruimte voor kunst, design en architectuur. Die combinatie maakt een verblijf bij Ace een aanrader.

Landschappen

Ace Hotel Sydney heeft 257 kamers en is te vinden in het Tyne House in de wijk Surrey Hills. Vroeger was het gebouw een bakstenenfabriek en het is de plek waar de eerste keramiekoven van Australië stond. Het interieur is ontworpen door Flack Studio. Zij lieten zich inspireren door de landschappen van schilder Albert Namatjira. Ook het boek The Australian Ugliness van architect Robin Boyd is van invloed geweest op de inrichting van het hotel.

Dat zie je terug in de warme, natuurlijke kleuren en de muren van zandsteen, terracotta vloertegels en het gebruik van hout en verweerd koper. Blikvanger in de lobby is de okerrode marmeren trap. Vrijwel alle meubels en lampen zijn speciaal voor het hotel ontworpen door Flack Studio. David Flack van die studio zorgde ook voor het uitgebreide kunstprogramma dat op alle 18 verdiepingen van het gebouw een plek heeft gekregen.

Ace Hotel Sydney Ace Hotel Sydney Ace Hotel Sydney Ace Hotel Sydney Ace Hotel Sydney Ace Hotel Sydney Ace Hotel Sydney