Logeer via Airbnb in de slaapkamer van Vincent van Gogh

de slaapkamer van Vincent van Gogh

Een van de beroemdste schilderijen van Vincent van Gogh is die van zijn slaapkamer in het gele huis in Arles. Het Art Institute of Chicago biedt nu de kans om te overnachten in een replica van deze kamer.

Alle details van het schilderij zijn nauwkeurig nagemaakt en zodanig bewerkt dat ze ook echt op het schilderij lijken. Zo zijn bijvoorbeeld de meubels, de vloeren en muren bewerkt met verf zodat de kleuren goed overeenkomen.

River North

Voor maar 10 dollar per nacht kun je logeren in dit stukje nagebootste kunsthistorie. De kamer staat in een appartement in de wijk River North in Chicago (wat overigens een goede uitvalsbasis is om Malört te drinken). De kamer is gemaakt vanwege de expositie Van Gogh’s Bedrooms die draait om de drie schilderijen die Van Gogh heeft gemaakt van deze kamer. De eerste versie uit oktober 1888 hangt in het Van Gogh Museum in Amsterdam, de tweede uit september 1889 is te vinden in het Art Institute of Chicago en de derde komt ook uit september 1889 en hangt in het Musée d’Orsay.

de slaapkamer van Vincent van Gogh

de slaapkamer van Vincent van Gogh

de slaapkamer van Vincent van Gogh