Dieren en insecten van ballonkunstenaar Masayoshi Matsumoto

neusaap
neusaap

Ballonkunstenaars ken je waarschijnlijk alleen van kinderfeestjes, maar er zijn ook kunstenaars die het knopen van ballons naar een hoger niveau hebben getild.

Eén van de belangrijkste kunstenaars op dit vakgebied is de Japanner Masayoshi Matsumoto. Hij maakt zeer realistische versies van dieren en insecten, waarbij hij heel goed let op vorm en kleur. Normaal gesproken zijn de speciale ballons fel van kleur, maar Matsumoto gebruikt vooral grijs, bruin en zwart.

Verschillende apensoorten

Waar een reguliere ballonkunstenaar zich beperkt tot het maken van huisdieren als honden en papegaaien, gaat Masayoshi Matsumoto een stuk verder. Zo maakt hij verschillende apensoorten of knoopt hij een geweldige capibara. Echt bijzonder zijn de insecten. In eerste instantie niet voor de hand liggend bij deze ambacht, maar magnifiek uitgevoerd.

Daarbij gaat de kunstenaar behoorlijk ver in zijn onderwerpkeuze. De allervreemdste is een slak die geïnfecteerd is door een parasiet. De Leucochloridium paradoxum heeft zich in dit geval genesteld in de voelsprieten van de barnsteenslak.

huisvlieg
huisvlieg
larve van een kever
larve van een kever
capibara
capibara
springspin
springspin
slak
slak met een parasiterende platworm
nautilus
nautilus (een soort inktvis)
Siamang
Siamang (een soort gibbon)
spin
spin
termiet
termiet