Banksy tussen de straatverkopers in Venetië

Bansky in Venetië
Foto: Banksy

Hij staat niet op de officiële lijst met kunstenaars voor de Biënnale van Venetië, maar daar trekt Bansky zich natuurlijk niets van aan. Hij nam daarom ook brutaal plaats tussen de straatverkopers van goedkope schilderijen.

Tijdens de biënnale is Venetië een echte kunststad, maar daarbuiten draait de stad vooral om toerisme. Iets waar de inwoners een haat-liefde-verhouding mee hebben. Banksy laat dat heel mooi zien met behulp van een serie schilderijen.

Cruiseschip

De installatie Venice in Oil lijkt op de stand van een reguliere schilderijenverkoper. De schilderijen in de stand vormen samen een grotere afbeelding van een enorm cruiseschip in de haven van de oude stad. Veel bewoners zijn tegen deze schepen, omdat ze zorgen voor te veel golfslag in de kwetsbare kanalen, vervuiling door olie en bovendien tasten de schepen het historische stadsbeeld aan.

Via Instagram deelt Banksy een video van de stand met daarbij een verkoper die niet herkenbaar in beeld is. Zou het de mysterieuze kunstenaar zelf zijn. In ieder geval weet Banksy weer op geniale wijze toe te slaan. Of zoals hij het zelf zegt: “Ondanks dat de Biënnale van Venetië het grootse en meest prestigieuze kunstevenement ter wereld is, ben ik om één of andere reden nooit uitgenodigd”.