Belleville: de place to be in Parijs

Belleville Parijs

Vergeet de Champs-Élysées, het Quartier Latin of Montmartre. Belleville is de plek waar alle hipsters in Parijs heen trekken. Hier vind je een overzicht van de leukste plekken.

Belleville is een buurt in het 20e arrondissement van Parijs, gelegen tussen het Park Buttes Chaumont en de begraafplaats Père-Lachaise. Het is een multiculturele wijk, ver weg van de ‘platte commerce’ die je in het toeristische hart van de stad vindt. Net omdat alle toeristen Belleville links laten liggen, heeft de wijk zijn karakter kunnen bewaren. Het is een ware verademing, voor wie de selfiesticks even wil ontvluchten.

De buurt ontpopt zich de laatste jaren steeds meer als dé place to be. Je vindt er heel wat gezellige koffiebars, eettentjes, kroegen en zelfs kunstgalerijen. We selecteerden de zes beste plekken, zodat jij Belleville als een local kan ervaren.

Cream

Met zijn grote ramen en felblauwe logo kan je CREAM nauwelijks voorbijlopen. Alles in deze koffietent straalt ‘hipster’ uit: de barista’s met hun beanies, de vintage platenspeler, de op maat ontworpen keldertrap, etc.
CREAM is gelukkig meer dan alleen hippe looks. Ze serveren verdomd goede koffie. Probeer de Café Cream uit, de specialiteit van het huis. Naast heerlijke koffie kan je jou te goed doen aan soep, broodjes en heerlijk gebak.

Rue de Belleville 50
20e arrondissement
Maandag – vrijdag: 7u30 – 18u30
Weekend: 8u30 – 19u30
Belleville Parijs

Lauretta

Op een steenworp van de hipste koffietent, vind je de beste pizzatent van de buurt. Lauretta is een gezellige brasserie met de Italiaanse keuken als specialiteit en serveert jou de beste pizza’s van Belleville. Dat alles in een heerlijk vintage interieur.
Daarnaast is het een verdomd goede plek om te aperitieven. De bar biedt jou enkele voortreffelijke bieren (Amstel, La Chouffe, Duvel, …), heerlijke wijnen en verrukkelijke cocktails. Het aanbod van de bar staat ver boven dat van het gemiddelde café in Parijs.

Boulevard de la Vilette 46
19e Arrondissement
Open door de week 10u30 – 02u00

Belleville Parijs

Café Aux Folies

Café Aux Folies is met voorsprong de meest populaire kroeg in Belleville. Dat merk je meteen wanneer je voorbij deze bar wandelt. Zelfs in de winter is het terras afgeladen vol. Het is de plek bij uitstek om ’s avonds een biertje te drinken en locals te ontmoeten.

Rue de Belleville 8
20e Arrondissement
Maandag – Zondag: 07u00 – 02u00

Belleville Parijs

Hobbes

Hobbes is het walhalla voor vegetariërs en vegans. Het is een klein restaurant met een minimaal ingekleed interieur. Toch is het niet de zoveelste “hipster” tent. Bij Hobbes zal je de beste vegetarische keuken ooit proeven. Althans, voor het geld dat je ervoor betaalt.
Het menu verandert iedere week en het aanbod is ook afhankelijk van het seizoen. Toch heeft het menu enkele vaste waarden. Zo moet je zeker de huisgemaakte falafel proberen. Beter vind je ze gewoon niet.

Avenue Simon Bolivar 31
20e arrondissement
Ma, di, woe, zon: 10u00 – 16u00; Do, vrij, zat: 19u00 – 00u00

Belleville Parijs

Guo Xin

Je hoeft geen fortuin te betalen om goed te eten. Guo Xin is een van de vele Aziatische tentjes die Rue de Belleville rijk is. Het is een klein, smoezelig en druk restaurant. Laat je echter niet misleiden. Het eten is er goddelijk, zeker wanneer je naar het prijskaartje kijkt. Onze aanrader: Gyoza, Chinese ravioli’s voor een spotprijs.

Rue de Belleville 47
19e Arrondissement
Dinsdag – Zaterdag: 11u00 – 21u30

Foto: Nassim Jaouen, Flickr.

Rue de Tourtille

Last but not least. Rue de Tourtille is een klein straatje, vlak naast Café Aux Folies. Liefhebbers van streetart kunnen hier hun hart ophalen.

Dit is een gastblog van Willem-Jan Persoons die sinds een tijdje met veel plezier in Belville woont.