Beroemde televisieseries in 8-bit

Game of Thrones in 8-bit

Gustavo Viselner is een kunstenaar en grafisch ontwerper met een liefde voor de gepixelde wereld van de 8-bit-kunst. Zo vertaalde hij scenes uit een aantal bekende TV-series naar deze stijl.

De prints van Viselner lijken stuk voor stuk stills uit videogames weer te geven, maar het gaat dus om beelden uit populaire TV-series. Volgens Viselner is 8-bit de videogame eigenlijk ontgroeid en is het een kunstvorm op zich geworden. Wat je dus ziet zijn artistieke interpretaties van beelden uit onze populaire cultuur.

Netflix en HBO

Wie verder kijkt, ziet ook dat de serie 8-bit-kunstwerken iets zegt over de manier waarop wij tegenwoordig series kijken. De reguliere zenders beginnen steeds minder relevant te worden. Wij kijken nu zelf waar en wanneer we willen via Netflix of HBO. Zelfs Friends is tegenwoordig op deze manier opnieuw te bekijken.

Via Etsy is het werk van Gustavo Viselner te koop als print. Grappig is het om te zien dat Etsy de titels van de series automatisch naar het Nederlands vertaald. Dat had niet gehoeven.

Fresh Prince of Bel Air in 8-bit

Game of Thrones in 8-bit

Rick and Morty in 8-bit

Friends in 8-bit

Stranger Things in 8-bit

Better Call Saul in 8-bit

Narcos in 8-bit