Schilderijen gebaseerd op old school games

Schilderijen van Andrés Moncayo
Contra / Punch-Out!! / Duck Hunt

Veel gamers zijn ooit opgegroeid met de eerste spelcomputers als de NES en de 8-bit games die je daarop kon spelen. Tussen die gamers zitten ook weer kunstenaars die zich laten beïnvloeden door de spelletjes uit hun jeugd.

Andrés Moncayo is een art director en illustrator uit New York City. Als je zijn werk bekijkt, zie je dat daar flink wat elementen uit old school games in zijn te vinden. In sommige gevallen gaat Moncayo zelf nog een stap verder. Dan zijn de games de basis voor de illustraties.

Photoshop

Hij gebruikt hiervoor screenshots van games die zijn verschenen op de NES van Nintendo om ze vervolgens te bewerken tot mooie kunstwerken. Met behulp van Photoshop probeert hij elk detail in de afbeelding mooier te maken zonder daarbij iets af te doen aan de 8-bit uitstraling.

De personages krijgen een minimale make-over met wat meer kleur en detail, maar de omgeving lijkt bijna op die van een moderne game. Deze werken zijn niet alleen een eerbetoon aan een mooi tijdperk in de games-historie, maar laten ook zien wat er met Photoshop mogelijk is.

Via Society6 verkoopt Andrés Moncayo prints en andere merchandise met enkele van deze werken.

Schilderijen van Andrés Moncay
Double Dragon / Ninja Gaiden