Café Cox eert The Specials

img 8684 1000px

Het is donderdagavond en The Specials hebben een optreden in Paradiso. Tegelijkertijd zijn de voorbereidingen voor een zinderende afterparty gaande achter de muren van Café Cox in de Marnixstraat, gesponsord door Fred Perry, waar over enkele ogenblikken de ska-helden hun entree zullen maken.

The Specials zijn naast hun muziek ook bekend door de samenwerking met het kledingmerk en uiteraard door hun muzikale samenwerking met wijlen Amy Winehouse (die eveneens een eigen collectie had bij het merk). Café Cox is vanaf de buitenkant niet goed te zien, omdat er geen duidelijke opening aanwezig is, maar een smalle deur verraadt dat er leven achter de muren is en Mixed Grill heeft maar al te graag van de sfeer geproefd.

Polo’s

De sfeervolle spot loopt langzaam maar zeker vol na het concert en het is aanmerkelijk gevuld met Britten die alle soorten en maten Fred Perry dragen. Het is een klassiek gezicht: van houthakkersbloesjes tot de traditionele polo’s met Perry-logo, alles is aanwezig. Daarnaast zijn er tig zwart/wit geblokte ska-broeken of T-shirts van de helden van de avond:the Specials. Fred Perry heeft overigens in samenwerking met de band een collectie shirts ontworpen die geheel past bij de stijl van de bandleden: sobere kleuren (rood/wit/zwart) en het zwart/wit schaakpatroon zijn elementen die steevast terug te vinden zijn in de kleding.

De samenwerking is begonnen in 2009, toen de band haar bekendheid begon te vergaren, en lanceert nu een nieuwe collectie voor The Specials 2011.

The Specials
© Studio Zupa

De outfits, al die goedgehumeurde mensen en de flinke lading aan ska die door de boxen schalt zorgen ervoor dat iedereen een glimlach op zijn gezicht krijgt en er met z’n allen een goede avond van maakt. De drankjes die geschonken worden hebben er ook zeker aan bijgedragen: geschonken door barpersoneel, uiteraard gehuld in stijlvolle polo’s. Na een poos verschijnt de band zelf in Café Cox en nemen een deel van de dj-set op zich. Ze worden onthaald als helden en terwijl ze zich door de menigte heen werken, wordt hier en daar nog een fotoshoot gedaan en een praatje gemaakt met het publiek. The Specials hebben een hele trouwe aanhang die, zoals is gebleken, erg goed weet hoe ze een avond moet laten slagen. Complimenten aan Fred Perry, Café Cox en The Specials: de ingrediënten voor een leuke en ontspannen avond waren volop aanwezig.