Muziektips voor het weekend (deel 78)

Illuminati Hotties
Illuminati Hotties
Foto: Mariah Russek

Elke vrijdag geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een divers en vooral lekker klinkend aanbod. Geniet ervan het komende weekend.

Album van de week: Illuminati Hotties

Achter de intrigerende naam Illuminati Hotties gaat de Amerikaanse Sarah Tudzin schuil. Zij maakt heerlijk springerige pop-punk die je meteen in een goede bui brengt. Op het derde album van de Illuminati Hotties horen we dat Tudzin haar muzikale grenzen verkent. Naast de kenmerkende energieke popsongs is er ook ruimte voor rustigere composities. Dat pakt goed uit.

IDLES

Op 12 november verschijnt er een nieuw album van punkband IDLES. Op de eerste single laat de band een opvallende nieuwe kant horen. We zijn heel benieuwd naar de rest.

Elbow

De nieuwe single van Elbow heeft exact dezelfde titel als hun prachtige album uit 2008: The Seldom Seen Kid. Beiden blijken een eerbetoon aan Bryan Glancy, een muzikale mentor van de band die in 2006 overleed. Dit gloednieuwe nummer is weer Ebow op zijn best. Zeker de combinatie van basklarinet en de heerlijke stem van Guy Garvey.

Palace

Palace is een band die we al jaren in de gaten houden en waarvan we denken dat ze op een dag door gaan breken bij het grote publiek. Lover (Don’t Let Me Down) is de voorbode van het album dat in januari 2022 uit zal komen. Bij het horen van de single moeten wij aan Jeff Buckley denken.

Nieuwe albums

STIKSTOF

Bij de groep STIKSTOF begon rapper Zwangere Guy zijn muzikale carrière. Ondanks zijn enorme succes als soloartiest blijft hij trouw aan zijn crew. Op FAMILIE BOVEN ALLES klinken de Brusselse rappers fel, gretig en intelligent. Prijsnummer is het 7 minuten durende titelnummer waarin Sticks te gast is.

Tony Bennett & Lady Gaga

Het unieke duo Tony Bennett & Lady Gaga komt met een opvolger van hun succesvolle album uit 2014. Ook Love for Sale staat weer vol met heerlijke jazzy duetten. Muzikaal om vrolijk van te worden.

The Specials

Met het album Protest Songs voelen The Specials perfect de tijdgeest aan. Problemen met racisme en seksisme zijn nog steeds aan de orde en het fascisme lijkt bezig aan een opmars. Tijd voor de legendarische ska-band om protestliedjes uit de periode 1924-2012 op te nemen. Niet alles is even sterk, maar de uitschieters zijn zeer de moeite waard. Wat vooral opvalt is dat de band de ska durft lost te laten om de boodschap sterker over te laten komen.

Full of Hell

De Amerikaanse metalband Full of Hell brengt een compromisloze combinatie van grindcore en sludge met daarbij een flinke dosis noise. Liefhebbers van extreme metal zullen hun vingers aflikken bij deze genadeloze bak herrie.

The Weather Station

Deze week bracht The Weather Station een deluxe versie van het prachtige album Ignorance uit met maar liefst 9 bonusnummers. Dit zijn live-uitvoeringen, uitgeklede pianoversies en twee gloednieuwe nummers.