De BT Tower in Londen wordt een luxe hotel

Dunc(an)
Foto: Dunc(an) cc-by-2.0

Londen is (binnenkort) een heel bijzonder hotel rijker. Het Britse Heatherwick Studio gaat namelijk de 177 meter hoge BT Tower verbouwen tot luxe hotel. Dit is in opdracht van de Amerikaanse keten MCR Hotels die de toren overkocht van British Telecom voor £275.000.000,-.

Hiermee is de toren waarschijnlijk in goede handen, want MCR heeft ook het prachtige TWA Hotel in New York in bezit. Met dit hotel hebben ze laten zien dat ze zorgvuldig omgaan met erfgoed op het gebied van architectuur en design. De nieuwe bestemming van de toren in Londen zal zeker voor een heropleving van de locatie gaan zorgen, ook al is niet iedereen fan van het gebouw. Het staat regelmatig in lijstjes van lelijkste gebouwen in Londen, Engeland of het Verenigd Koninkrijk.

Restaurant

De toren is gebouwd in 1965 en was lange tijd het hoogste gebouw in de stad. Populair was het uitkijkplatform bovenin en het restaurant op de bovenste verdieping. Na een bomaanslag in 1971 ging het platform dicht. Het restaurant sloot zijn deuren in de jaren ’80. Veel mensen hopen dat beiden (of tenminste het restaurant) opnieuw open zullen gaan. De verkoop van het gebouw zegt ook iets over de veranderende tijden. Telecombedrijven hebben geen hoge torens nodig om hun diensten aan te bieden.

BT Tower

Uitzicht vanuit de BT Tower
Uitzicht vanuit de BT Tower