Het is mooi om te zien hoe in de wereld van cocktails trends komen en gaan. Het afgelopen jaar leek iedereen massaal te gaan voor de Esma (Espresso Martini). Als we in de glazen bol kijken voor 2025, dan lijkt het erop dat de Whisky Sour de grote trend gaat worden.
De Whisky Sour is natuurlijk al jaren vaste prik op de menukaart van menig cocktailbar en geheel terecht. De combinatie van whisky met friszure en zoete tonen maakt deze cocktail geschikt voor vrijwel iedereen. Uit een onderzoek van horecadata-bedrijf TAPP blijkt dat de Whisky Sour nu al de op een na meest bestelde cocktail in Nederland is. Een mooie aanleiding om een nog groter publiek kennis te laten maken.
Bij Johnnie Walker zijn ze zich ook bewust van deze trend en daarom is er een zoektocht gestart naar de allerbeste Whisky Sour van Nederland. Uit veertig inzendingen zijn uiteindelijk twee winnaars gekozen. Bijzonder hierbij is dat deze twee winnaars samen vervolgens een unieke variant op de Whisky Sour hebben gemaakt: Walker’s Campfire. Deze is te proven in twee bars in Amsterdam.
1: Sonora Bar
Halil Yozgyu is de bartender achter de creaties van Sonora Bar en bedacht samen met winnaar nummer twee de winnende variant op de Whisky Sour: ‘Walker’s Campfire’. Denk gember, shiitake en boter, gecombineerd met Johnnie Walker Black Label en Oolong Cordial. Naast goede cocktails geniet je bij Sonora Bar ook van een prachtig uitzicht. Gelegen op de 24e verdieping, biedt Sonora niet alleen een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, maar ook een bijzonder aanbod aan exotische cocktails.
2: Rosalia’s Menagerie
Rosalia’s Menagerie is gelegen aan een van de oudste grachten van Amsterdam en biedt een unieke cocktailbeleving. Deze charmante bar, verscholen in een boutique hotel aan de Kloveniersburgwal, combineert lokale ingrediënten met exotische invloeden. Het resultaat? Cocktails die continu evolueren, zoals de ‘Walker’s Campfire’. Je kunt er altijd iets verrassends bestellen!
Thuis een Whisky Sour maken kan natuurlijk ook. Met dit recept maak je de perfecte versie van deze populaire cocktail.
Ingrediënten
- 60 ml Johnnie Walker Black label
- 30 ml vers citroensap
- 15 ml suikersiroop (of een halve eetlepel suiker)
- Half eiwit voor een romige schuimlaag
- IJsblokjes
- Een schijfje citroen en/of een maraschinokers
Bereidingswijze
- Vul een whiskyglas met ijsblokjes.
- Doe de Johnnie Walker whisky en andere ingrediënten in de shaker met ijs.
- Schud het mengsel minimaal 20 seconden om de ingrediënten goed te mixen en het mengsel te koelen.
- Giet de cocktail in een whiskyglas.
- Garneer met een citroen en/of een maraschinokers.
- Serveer en geniet van de klassieke Whisky Sour.