Johnnie Walker Blue Label viert het jaar van de Draak

Johnnie Walker Blue Label viert het jaar van de draak

Volgens de Chinese dierenriem is 2024 het jaar van de Draak. Dit inspireerde Johnnie Walker en kunstenaar James Jean tot de unieke Johnnie Walker Blue Label x James Jean Lunar New Year Limited Edition. Een bijzondere whisky in een bijzondere fles.

Op de fles en de bijbehorende luxe verpakking speelt de draak een hoofdrol. De draak wordt door velen beschouwd als het machtigste dierenteken van alle Chinese sterrenbeelden en staat symbool voor het leven en creativiteit, evenals een voorteken van toekomstige voorspoed in de traditionele Aziatische cultuur.

James Jean: “Velen beschouwen de draak als het krachtigste dier van de Chinese dierenriem, en de Houten Draak voelde opmerkelijk dichtbij vanwege de natuurlijke elementen die aanwezig zijn in mijn werk. Met Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year wilden we een draak creëren die anders aanvoelde, nieuw en innovatief – met respect voor het verleden, maar ook kijkend naar de toekomst met optimisme; evenals de Johnnie Walker Keep Walking-spirit.”

Als je de fles en de doos van de Johnnie Walker Blue Label x James Jean Lunar New Year Limited Edition bekijkt dan zie je prachtige afbeelding van een draak. De dynamiek en kracht van de draak en het gelaagde ontwerp van James Jean passen qua uitstraling perfect bij het unieke karakter van de Blue Label. Deze whisky is door Master Blender Emma Walker gemaakt van de zeldzaamste whisky’s uit de rijpende Schotse reserves van Johnnie Walker, waaronder een aantal van zogenaamde ghost distilleries (distilleerderijen die al lange tijd gesloten zijn).

James Jean: “In de afbeelding zitten meerdere verborgen elementen – lagen om te ontdekken, net als de lagen in deze unieke whisky. Ik heb chrysanten opgenomen, waaruit vloeibaar goud stroomt – geïnspireerd door Johnnie Walker whisky’s – en kolibries die nippen aan de kostbare nectar. Ik wil dat de kijker de lagen afpelt en meer ontdekt hoe langer je kijkt. Ik wil dat mijn werk functioneert van veraf, maar meer details onthult naarmate je de afbeelding van dichterbij verkent.”

De Johnnie Walker Blue Label Limited Edition x James Jean is vanaf 8 januari 2024 verkrijgbaar voor €239,99 via malts.com.

Johnnie Walker Blue Label viert het jaar van de draak