The Glenlivet maakt cocktails in eetbare capsules

eet smakelijk

Voor de London Cocktail Week is whiskymerk The Glenlivet gaan experimenteren met een cocktailbar zonder afval. De glazen met drank zijn hierbij vervangen door eetbare capsules met een vloeibare inhoud.

De drie verschillende cocktails zijn bedacht door bartender Alex Kratena. Samen met Notpla, een start-up die onderzoek doet naar biologisch afbreekbare verpakkingen die makkelijk kunnen verdwijnen, zijn capsules ontwikkeld van zeewier.

Smelten

Belangrijk hierbij is dat de capsules geen eigen smaak en geur hebben, zodat er geen invloed is op de inhoud. Verder moet de capsule zo snel mogelijk smelten in de mond, maar daarbuiten niet. Dat is na lang onderzoek gelukt.

Er zijn drie smaken:

  • Citrus: The Glenlivet Founder’s Reserve met bergamot, grapefruit, amandel en peper
  • Wood: The Glenlivet Founder’s Reserve met extracten van ceder, sandelhout en Oloroso
  • Spice: The Glenlivet Founder’s Reserve met vetiver, bittere walnoot en extracten van leer en tabak.

Naast het feit dat de cocktails niet in glazen zitten, is er nog een ander groot verschil. Normaal gesproken heb je op meerdere manieren interactie met je glas. Je kunt er aan ruiken, even nippen van de drank, proosten of zelfs erin staren om je zorgen te vergeten. Hier kun je niets anders dan de cocktail in je mond stoppen en de smaakexplosie ondergaan. Een chique versie van het atje voor de sfeer.

Vooralsnog zijn de capsules een experiment dat alleen te ondergaan is tijdens de London Cocktail Week, die nog loopt tot en met 13 oktober.  Mocht je voor die tijd toevallig in de stad zijn, dan kun je voor deze ervaring terecht in cocktailbar Tayer/Elementary.