The Glenlivet laat fans een exclusieve whisky uitkiezen

dram

Ook je groot liefhebber bent van whiskymerk The Glenlivet dan kun je je aansluiten bij de Guardians. Als lid van de Guardians heb je een aantal privileges. Zo waren wij vorig jaar aanwezig bij een tasting van de zeer gelimiteerde The Glenlivet Alpha, een evenement dat speciaal voor Nederlandse Guardians was georganiseerd.

Verder kun je naast proeverijen profiteren van aanbiedingen en soms speciale edities (als eerste) kopen. Vorig jaar was er een actie waarbij de Guardians in alle 37 landen waar ze actief zijn mochten meebeslissen over een bijzondere en gelimiteerde uitgave. Er was keuze tussen een whisky met het predikaat Classic, Exotic of Revival. Uiteindelijk won Exotic.

Marmelade

Deze single malt whiskey heeft eerst gerijpt op Amerikaans eiken en daarna in voormalige sherry-vaten. Vandaar de titel Exotic. Als je de fles openmaakt ruik je meteen heerlijke fruittonen en vooral marmelade. De smaak is een stuk complexer, maar bovenal fruitig en licht kruidig. Ons vierkoppige testpanel proefde chocolade, sinaasappel en gedroogd fruit. Ook viel ons allemaal de lange afdronk op. Deze The Glenlivet is een whisky waarin veel te ontdekken is, maar dan wel op een subtiele wijze. Zeer geschikt voor doorgewinterde liefhebbers, maar ook voor beginners die zich meer in whisky willen verdiepen.

Mocht je zelf deze heerlijke The Glenlivet Guardians’ Chapter willen proeven, dan moet je snel naar de slijter want deze whisky komt in een zeer beperkte oplage. De verkoopprijs is € 69,95.

fles whisky

fles whisky