Een voetbalshirt scoren kan een stuk goedkoper dan je denkt

voetbalshirt

Shirts van de grote voetbalclubs staan erom bekend dat zij behoorlijk aan de prijs kunnen zijn. Toch zijn er manieren om de hoge prijzen te omzeilen, terwijl je wel in de kleding van je favoriete club rond kunt lopen.

Er is meer dan het wedstrijdshirt

De duurste Voetbalshirts, zijn vaak degene waar de spelers zelf ook mee op het veld lopen. Voor deze tenues wordt samengewerkt met de bekende sportmerken, waardoor de prijzen al flink stijgen. Zoek je een Real Madrid thuis tenue, dan kunnen de kosten hiervan flink oplopen. Natuurlijk krijg je voor dit geld ook wel iets goeds. Het zijn shirts die voorzien zijn van de nieuwste snufjes, van ademend materiaal, perfect geschikt om zelf ook in te sporten. Maar als je vooral een shirt wilt dragen om te laten zien dat je fan bent van een club, en niet per se om er zelf ook in te sporten, zijn er nog volop andere opties om dat te doen. En het goede nieuws is: die zijn vaak veel goedkoper.

De meeste clubs hebben meestal namelijk niet slechts 1 shirt in omloop. Waar het shirt dat tijdens de uitwedstrijden wordt gedragen doorgaans net zo duur is als het thuisshirt, kan het trainingsshirt al een stukje goedkoper zijn. Nog goedkoper kun je uit zijn als je geen sportkleding, maar fankleding koopt. Deze is vaak niet van de bekende merken, en daardoor vaak een stuk goedkoper. En zelfs als het wel om merkkleding gaat, zullen de kosten vaak lager zijn. Voor fankleding wordt vaak namelijk ander materiaal gebruikt dan voor sportkleding. Logisch, je gaat er waarschijnlijk niet per se in sporten. Hierdoor kunnen de prijzen een heel stuk lager liggen, terwijl je wel trots laat zien je club te steunen.

Kopen op het juiste moment

Naast de verschillende soorten shirts en andere kleding, die erg in prijs kunnen verschillen, zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf van clubkleding. Als de prijs belangrijk voor je is, moet je vooral niet aan het begin van een nieuw seizoen je slag slaan: de prijzen zijn dan op zijn hoogst. De nieuwste kleding voor het nieuwe seizoen ligt dan net in de winkels, en daar betaal je het volle pond voor.

Wacht je iets langer, bijvoorbeeld tot de winterstop, dan is de kleding vaak al in de aanbieding en betaal je zo een paar tientjes minder. Mooi meegenomen! Heb je nog meer geduld, wacht dan tot het einde van de competitie. De prijzen zijn dan op hun laagst, maar let wel op: je loopt dan natuurlijk ook het risico dat bepaalde kleding al is uitverkocht.