Kunstenaar Leon Keer maakt cadeau van flatgebouw

Leon Keer - Safe House
Foto’s © Leon Keer

De Nederlandse kunstenaar Leon Keer staat bekend om zijn werken (vaak in de openbare ruimte) die de suggestie van diepte wekken. Zijn laatste creatie heeft als titel Safe House en is te zien in de Franse stad Morlaix.

De zijkant van een appartementencomplex lijkt door toedoen van Keer plots op een glimmend cadeau. Het fraaie pakpapier is ietwat gekreukt en het plakband is slordig afgescheurd. Overduidelijk het werk van iemand die met de beste bedoelingen, maar met weinig ervaring, iets moois heeft ingepakt.

Boodschap

Het knappe aan al die kreuken en vouwen in het pakpapier is dat Leon Keer hierdoor op fraaie wijze een 3D-effect aan de muurschildering heeft gegeven. Het resultaat is een moderne en intrigerende trompe-l’oeil. Naast het feit dat het werk er bijzonder mooi uitziet, geeft de kunstenaar er ook nog eens een belangrijke boodschap aan mee.

In een verklaring over dit werk zegt Leon Keer: “Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een dak boven hun hoofd te hebben, je huis is je dierbaar en geeft je comfort en bescherming, een geschenk voor de noodzakelijke levensbehoeften.” Daarnaast laat de kunstenaar weten dat dit werk tevens een eerbetoon aan het werk van Christo en Jeanne-Claude is.

Wil je meer zien van Leon Keer? Dan kun je hem volgen via Instagram, Twitter, Facebook en YouTube.

Leon Keer - Safe House

Leon Keer - Safe House

Leon Keer - Safe House

Leon Keer - Safe House