Nike komt met de allersnelste hardloopschoen

Nike Air Zoom Alphafly NEXT%

Nike jaagt op records met hun baanbrekend nieuwe schoenen. Het was de bedoeling dat de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% zijn debuut zou maken op de Olympische Spelen in Tokio. In plaats daarvan komt er nu een algemene release van de supersnelle hardloopschoen.

Op deze schoen zou atleet Eliud Kipchoge moeten gaan jagen op een record op de marathon. Hij doet al een tijd verwoede pogingen om het wereldrecord op die afstand onder de 2 uur te krijgen en deze schoenen zouden hem daar zeker bij gaan helpen. Nike heeft namelijk met de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% ingezet op de meest ideale omstandigheden tijdens het lopen.

Wat direct opvalt, is hoe dik en groot de zool is. Dit is een trend die we steeds meer zien bij hardloopschoenen. Ook zie je aan de voorkant een opvallend geplaatste Zoom-Air-unit precies op de plek waar je voet als eerste de grond raakt. Het meest revolutionaire onderdeel van deze schoen zit echter aan de binnenkant.

Flyplate

De zogenaamde Flyplate is een plaat van koolstofvezel die in de zool is aangebracht. Deze plaat geeft de loper na elke landing als het ware een zetje om weer verder te gaan. Deze techniek heeft zich al bewezen in de samenwerking tussen Eliud Kipchoge en Nike. In oktober 2019 liep hij de marathon in een tijd van onder de 2 uur op een voorloper van de Nike Air Zoom Alphafly NEXT%. De tijd van 1:59.40 is alleen geen officieel wereldrecord, omdat de omstandigheden werden geperfectioneerd.

Deze zomer kun jij op de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% aan je eigen records werken, want binnenkort komt deze revolutionaire en supersnelle hardloopschoen op de markt. Iedereen met een NikePlus-account kan de schoen vanaf 2 juni kopen in de webshop van Nike. Een NikePlus-account kun je gratis op dezelfde site aanmaken. Op 2 juli volgt de reguliere verkoop. De schoen gaat waarschijnlijk €250,- kosten.

Nike Air Zoom Alphafly NEXT%

Nike Air Zoom Alphafly NEXT%

Nike Air Zoom Alphafly NEXT%

Nike Air Zoom Alphafly NEXT%
Eliud Kipchoge heeft al een paar