Amey Kandalgaonkar ontwerpt huis in een rots

House Inside a Rock

De uit Shanghai afkomstige architect Amey Kandalgaonkar heeft zich laten inspireren door een eeuwenoude stad in Saoedi-Arabië. Namelijk voor een spectaculair ogend ontwerp van een huis in een rots.

In de stad Madain Saleh (ook bekend als Hegra) staan 81 tombes die in vrijstaande rotsen zijn uitgehakt. De indrukwekkendste daarvan is Qasr al-Farid. Het idee achter dit bouwwerk uit de 1ste eeuw is verwerkt tot een moderne woning.

Zwembad

De overeenkomst tussen het huis van Amey Kandalgaonkar en Qasr al-Farid is dat het gebouw is uitgehakt in een grote vrijstaande rots. Er is echter ook een groot verschil. Kandalgaonkar voegt ook elementen toe die geen onderdeel van de rots zijn. Denk aan betonnen balkons en een zwembad bovenop.

De rots die je ziet op de afbeeldingen bestaat niet, maar is net als het huis erin, bedacht door de architect. Na de digitale creatie van de rots kwam de toevoeging van het huis. Hierbij was het uitgangspunt om vanaf de grond zo min mogelijk toegevoegde elementen te laten zien, maar van boven juist heel veel.

House Inside a Rock

House Inside a Rock

House Inside a Rock

House Inside a Rock