Duurzaam reizen met een huurauto

weg met bomen

We zijn ons met zijn allen steeds meer bewust van wat onze acties doen met het klimaat en het milieu. Het is dus goed om te weten dat je best veel zelf kunt doen. Zelfs als je op vakantie gaat met een huurauto.

Het is het beste om geen overbodige ritjes te maken met de auto en waar het kan te kiezen voor de fiets of het OV. Aan de andere kant mag je ook best wel eens genieten. Zeker op vakantie. Daarom is het goed om te weten dat er best veel opties zijn voor het duurzaam gebruik van een huurauto. We zetten er een paar voor je op een rij.

Compenseren

Wij huren onze auto op reis altijd via Sunny Cars. Het fijne aan deze verhuurder is dat de huurprijzen all-in zijn en je nooit te maken hebt met verborgen kosten. Ook zijn ze bij Sunny Cars klimaatbewust. Ze werken namelijk samen met Greenseat. Dit bedrijf zorgt dat je de milieuschade door je autogebruik financieel kunt compenseren. Meedoen is heel eenvoudig. In ruil voor een kleine vergoeding rijd je geheel klimaatneutraal rond.

Ook bij je boeking bij Sunny Cars kun je al kiezen voor een milieubewuste optie. Als je namelijk een Premium Pakket neemt krijg je van de verhuurder ter plaatse een auto mee die niet ouder is dan 1 jaar. Nieuwe auto’s worden steeds schoner en zuiniger, dus de schade voor het klimaat is kleiner.

Pas je rijstijl aan

Wie nog niet zo heel lang zijn rijbewijs heeft is bekend met het Nieuwe Rijden. Deze manier van autorijden is zuiniger en vaak ook nog veiliger. In het kort komt het er op neer dat je niet te snel moet rijden. Zeker bij snelheden boven de 100 kilometer per uur slurpt de auto benzine. Rij dus wat langzamer, dat is goed voor het milieu en bovendien zie je meer van het landschap om je heen. Je bent immer op vakantie.

Zet ook je motor af waar het kan. Is een reisgenoot even buiten de auto een foto maken of een kop koffie halen? Dan kan de motor uit. Ook bij het wachten voor bijvoorbeeld een brug is dat een goede optie. Tijdens het autorijden probeer je sneller naar een hogere versnelling te gaan en je snelheid constant te houden. Hiermee bespaar je flink wat brandstof. Goed voor het milieu en je portemonnee.

Laat je auto een dagje staan

Vakantie is vooral ontspannen. Stap eens een dag niet in de auto. Slaap lekker uit. Ga wandelen, zwemmen of fietsen. Of pak het OV en ga naar een mooi museum. Een ander voordeel van even niet autorijden is dat niemand de BOB hoeft te zijn. Ideaal als er ergens in de buurt een interessante bierbrouwer of wijnboer is. Of een goed restaurant.