Kook je eten in de wasmachine

maaltijd in de wasmachine

Een interessant project van industrieel ontwerper Iftach Gazit. Hij bedacht een concept waarbij je maaltijden kunt bereiden met behulp van een wasmachine.

Het project heet Sous La Vie en is gebaseerd op de kookmethode sous-vide of vacuümgaren. Hierbij worden gerechten vacuüm verpakt en voor lange tijd op temperaturen tussen 50 en 85 graden gegaard. Doordat alles bij elkaar zit in 1 zak, ontsnappen er geen smaken zoals bij regulier koken en bakken. In dit geval is het vlees, de vis of de groente verpakt in een vacuüm plastic zak met daaromheen nog een extra zak van waterdicht papier, Tyvek geheten. Op deze manier komt de zeep gegarandeerd niet in aanraking met het voedsel.

Geen tijd om te koken

Het uitgangspunt voor Gazit was het bedenken van een manier waarop mensen eten kunnen bereiden. Mensen zonder toegang tot een keuken of mensen met gebrek aan tijd om te koken. Denk aan een dakloze die in een wasserette een warme maaltijd kan bereiden of iemand die het zo druk heeft dat het combineren van wassen en koken een uitkomst is. Het lijkt de ontwerper zelfs interessant als iemand een uniek restaurant opzet waar al het eten uit wasmachines komt. Deze staan dan op een opvallende plek, zodat de gasten naar de bijzondere bereidingsmethode kunnen kijken.

kook je eten in de wasmachine

lebel met ingrediënten en voedingswaarden
Alle info straat op het waslabel