Marc Newson ontwerpt modulaire systeemkast

Marc Newson - Quobus
Foto’s: Galerie Kreo

Om te vieren dat Galerie Kreo een filiaal heeft geopend in Londen heeft Marc Newson een modulaire kast ontworpen: de Quobus. Het ontwerp is de kroon op de samenwerking tussen Kreo en Newson die al 20 jaar duurt.

In beide vestigingen van Galerie Kreo is de modulaire kast van Marc Newson te bewonderen. Een kast ontwerpen is niet nieuw voor Newson, dat deed hij eerder voor uitgever Taschen in 2015. Het grote verschil met deze kast is dat het ontwerp niet alleen voor boeken is. Dankzij de verschillende afmetingen van de modules is Quobus heel veelzijdig.

Goud

Er zijn verschillende formaten en kleuren beschikbaar, maar alle modellen hebben dezelfde afgeronde hoeken. De modules kunnen gekoppeld worden door bouten van goud. Hierdoor krijgt de eenvoudig ogende kast een opvallend luxe detail. Het gebruik van goud heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. De meest simpele uitvoering van de kast heeft al een prijskaartje van €50.000,-

Een hoop geld, maar we hopen en verwachten dat het Quobus-systeem over een tijd zal worden opgevolgd door een editie die beter betaalbaar is.

Marc Newson - Quobus

Marc Newson - Quobus

Marc Newson - Quobus

Marc Newson - Quobus

Marc Newson - Quobus

Marc Newson - Quobus