Uitgeverij Taschen exposeert in Museum aan het Vrijthof

Taschen in Maastricht
Muhammad Ali door Neil Leifer

Dankzij de boeken van Taschen kunnen heel veel mensen thuis genieten van het werk van beroemde fotografen en kunstenaars. Museum aan het Vrijthof in Maastricht heeft de primeur met de allereerste tentoonstelling waarin de uitgaven van Taschen centraal staan.

Niet alleen de kunst die in de boeken is te zien valt te bewonderen, maar ook de boeken zelf. Taschen heeft naam gemaakt met prachtige maar peperdure uitgaven, welke soms werden verkocht met een bijpassende boekenstandaard van gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars als Jeff Koons en Marc Newson. In de expositie ‘A Passion for TASCHEN’ kun je de collectie van ’s werelds vooraanstaande Taschen-verzamelaars bekijken. Het geeft een mooie indruk van waar de uitgeverij voor staat.

Erotiek

Erotiek is een belangrijk thema bij Taschen en speelt ook een grote rol tijdens de expositie. In een speciale XXX-ruimte kun je de expliciete fotografie bekijken. Dit foto’s zijn niet alleen erotisch van aard, maar er zijn ook foto’s van auto-ongelukken in de jaren 50. Ook is er een zaal waar de boeken aangeraakt en doorgebladerd kunnen worden. Let in de expositieruimtes ook op het prachtige meubilair dat is gebruikt.

A Passion for TASCHEN
Museum aan het Vrijthof – Maastricht
5 maart – 27 augustus 2017

Taschen in Maastricht
Portret van uitgever Benedikt Taschen
Taschen in Maastricht
David Hockney – Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)
Taschen in Maastricht
Het boek van David Hockney op een boekenstandaard van Marc Newson.
Taschen in Maastricht
HR Giger – Erotomechanics VII
Taschen in Maastricht
Naomi Campbell door Mert and Marcus.
Taschen in Maastricht
De lancering van de Apollo 11