Prachtige timelapse van de winter in aantocht

Als geen ander weet filmmaker Jamie Scott de verandering van de seizoenen vast te leggen. Zijn timelapses laten prachtig alle details zien die in de natuur veranderen zodra het warmer of kouder begint te worden. In zijn meest recente video draait het om het begin van de winter.

Om de 4 minuten durende video te maken, is Scott maar liefst 5 jaar bezig geweest met het verzamelen van de juiste beelden. Hierbij valt vooral het oog voor detail op. Dingen die we in het voorbijgaan niet zo snel opmerken, krijgen hier een opvallende hoofdrol. Plots zie je dan de schoonheid van een bevriezende waterdruppel aan een tak.

Central Park

Normaal gesproken is Central Park in New York het werkterrein van Jamie Scott. Zo deelden we op Mixed Grill eerder al eens een video waarin hij het wisselen van de seizoenen in dat beroemde park liet zien. Nu moest de filmmaker noodgedwongen op zoek naar andere locaties. Die vond hij in upstate New York en in de Canadese stad Montréal. De reden hiervoor is het snel veranderende klimaat.

Zelf zegt Scott het volgende hierover: “Toen ik twintig jaar geleden naar New York verhuisde, waren er elk jaar verschillende grote sneeuwstormen, en sneeuw was vrijwel gegarandeerd. De afgelopen vijf jaar is er veel minder sneeuw gevallen en is de sneeuw minder voorspelbaar geworden, en vaak maar voor een paar uur. Om deze shoots te plannen, keek ik naar de langetermijnvoorspellingen, maar die waren erg onbetrouwbaar. Oorspronkelijk wilde ik het hele stuk in New York City filmen en me net als mijn vorige films op Central Park concentreren, maar ik moest steeds verder naar het noorden gaan. Als gevolg hiervan werd het grootste deel van de film opgenomen in de staat New York en Montréal.”

De mooie muziek in de video is gemaakt door Jim Perkins. Wil je meer werk van Jamie Scott bekijken, brengt dan zeker een bezoek aan zijn pagina op Vimeo.