Cats Art Show: coole kunst met katten in de hoofdrol

Lola Dupre - Squits
Lola Dupre – Squits. Alle afbeeldingen © the artists, courtesy of Cat Art Show

Katten en kunst, dat is een mooie combinatie. Veel kunstenaars laten zich inspireren door katten uit hun eigen omgeving of uit populaire cultuur. In de Cat Art Show in Los Angeles is mooie kunst met katten in de hoofdrol te zien.

De dwarsdoorsnede van het aanbod van de kunstwerken tijdens de Cat Art Show, die we op deze pagina laten zien, geven een mooi beeld van de veelzijdigheid van kattenkunst. Het laat de vele facetten zien van de kat in de hedendaagse cultuur. Van schattig tot uiterst gewelddadig en alles wat daar tussenin zit. Soms beelden de kunstenaars hun eigen kat af, maar er zijn ook fantasiekatten te zien, zoals de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland.

Bekende kunstenaars

Ook is het mooi om te zien dat er kunstenaars aanwezig zijn waar wij op Mixed Grill al eens eerder over hebben geschreven, zoals Lola Dupre of Cleon Peterson of eentje waar we ons al een tijd van voornemen om over te schrijven: Léo Forest. Zoals gezegd, het aanbod is heel divers en het slaat een mooie brug tussen het dagelijks leven met huisdieren en de wereld van de kunst.

Los Angeles ligt natuurlijk niet om de hoek en de kans is dus klein dat je tussen 19 en 21 januari een bezoek aan de tentoonstelling gaat brengen, maar de getoonde kunst is te goed om niet met je te delen. Veel van de deelnemende kunstenaars zijn behoorlijk populair en hebben regelmatig werk te koop. Ook zijn ze vaak te volgen via Instagram.

detail van Squits
detail van Squits
Britt Ehringer - Kobe Entering the Kingdom of Kittens
Britt Ehringer – Kobe Entering the Kingdom of Kittens
Léo Forest - Une Chat
Léo Forest – Une Chat
Yusuke Hanai - Rika and Okayu
Yusuke Hanai – Rika and Okayu
Vanessa Stockard - Trust the Process
Vanessa Stockard – Trust the Process
Eric Haze - One-Eyed Jack
Eric Haze – One-Eyed Jack
Cleon Peterson - The Bargain
Cleon Peterson – The Bargain
Colin Roberts - Cheshire Cat
Colin Roberts – Cheshire Cat