Niet eerder vertoonde kunst van Tolkien op nieuwe website

Tolkien
J.R.R. Tolkien – Mithrim (1920’s)

2022 belooft een mooi jaar te worden voor de liefhebbers van het werk van J.R.R. Tolkien. Met als hoogtepunt de tv-serie The Rings of Power op Amazon Prime. Als mooi opwarmertje presenteert The Tolkien Estate een gloednieuwe website vol uniek en nooit eerder vertoond materiaal.

Je kunt op de site van alles lezen over het leven van Tolkien, zijn inspiratiebronnen en de boeken die hij geschreven heeft. Nieuw is een groot aantal schetsen, kaarten en tekeningen die tot op heden nergens eerder te zien waren. Wie deze bekijkt, zal meteen de sfeer herkennen die ook in de films en de aankomende serie zo goed is uitgewerkt.

Ook nieuw zijn enkele foto’s van de schrijver en zijn familie die een intiem inkijkje geven in het leven van Tolkien. Daarnaast is het deel met audio en video interessant. Je kunt er interviews uit de jaren ’60 bekijken en luisteren naar hoe de schrijver het lied van Tom Bombadil zingt en voorleest uit eigen werk.

De website is in de lucht sinds 26 februari, een symbolische datum. Op 26 februari 3019 valt namelijk het reisgenootschap van de Ring uit elkaar en reizen Sam en Frodo alleen verder naar Mordor.

Tolkien
J.R.R. Tolkien – Death of Smaug (1936)
Tolkien
J.R.R. Tolkien – The Hall at Bag-End, Residence of B. Baggins Esquire (januari 1937)
Tolkien
J.R.R. Tolkien – Bladzijde uit het Book of Mazarbul (jaren 40)
J.R.R. Tolkien
J.R.R. Tolkien – schets
Tolkien
J.R.R. Tolkien – kaart van Rohan, Gondor en Mordor (1948)
Tolkien
J.R.R. Tolkien – The Misty Mountains (datum onbekend)
Tolkien
J.R.R. Tolkien – Shelob’s Lair (1944)
Tolkien
J.R.R. Tolkien – hringboga heorte gefysed (september 1927)
Tolkien
J.R.R. Tolkien – Rivendell looking East (begin jaren 30)