Nostalgische ode aan videogames

Eigenlijk is bovenstaande video een clip voor een nummer van de band Mixtape for the milky way, maar het is meer dan dat. Video Games is een mooi vormgeven ode aan de geschiedenis van het gamen.

Een game is de ideale manier om gewoon vanuit je huis andere werelden te betreden en in de huid van een ander te kruipen. Nog meer dan boeken, films of televisie laten games je meeslepen en je tijdelijk even alle zorgen uit het dagelijks leven vergeten. In deze tijd waarin we niet veel meer kunnen doen dan binnenblijven zijn games een belangrijke bron van ontspanning en vermaak.

Papier

Iedereen die opgroeide met het spelen van games zal de beelden uit de videoclip herkennen. De magie van een spannende game op een oude kleurentelevisie zal voor velen dierbare herinneringen oproepen. Filmmaker Eric Power weet dit gevoel op prachtige wijze te vertalen naar een animatie die helemaal van papier is gemaakt. Voor fanatieke gamers is de clip ook een feest der herkenning. Je ziet games uit het prille begin zoals Pong of Pacman, maar ook recentere titels als Cuphead en GRIS.

Nostalgische ode aan videogames

Nostalgische ode aan videogames