Olaf Hussein neemt je mee naar Paris, Texas

Paris, Texas

De collectie herfst/winter 2016 van Olaf Hussein neemt je mee naar het warme zuiden van Amerika. Om precies te zijn naar Paris, Texas. Deze plek vormde het decor van de gelijknamige film van regisseur Wim Wenders en cameraman Robbie Müller. De iconische film uit 1984 diende dit seizoen als inspiratiebron.

De collectie verwijst, evenals de film, naar het authentieke Amerika. Naar de lange asfaltwegen door het glooiende Texaanse woestijnlandschap, de roestkleurige natuur, de vele autowrakken en de neonverlichting in dorpjes die je onderweg tegenkomt.

True Americana

Vervaagde kleuren, klassiek katoen en duurzame materialen vormen de basis van de nieuwe collectie. Een opvallend item is de baseballcap die letterlijk verwijst naar de roodbruine pet die hoofdpersoon Travis Henderson in Paris, Texas draagt. Verder zie je de Amerikaanse autocultuur terug. De stukken zijn voorzien van een embleem in de vorm van een nummerplaatje, waarop 0L4F-OH staat. Ook is de zin ‘Objects In Mirror Look Closer Than They Appear’ geïntegreerd in de collectie. Dit is een verwijzing naar de tekst die wel eens in de zijspiegels van een auto staat gegraveerd.

Mooie beelden

De Amsterdamse fotograaf Carlijn Jacobs legde de collectie op beeld vast. De fotografe en Olaf Hussein werken al langere tijd samen. Ook ditmaal leverde het weer prachtige foto’s op. Ze ademen echt een Amerikaanse sfeer uit. De stijlvolle collectie is te koop via de website, in de winkel aan de Prinsengracht bezoeken of bij enkele geselecteerde verkooppunten.

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas

Paris, Texas