Pantone kiest Living Coral als kleur van het jaar

In december kiest kleureninstituut Pantone altijd dé kleur voor het komende jaar. Dit keer is er gekozen voor Living Coral, een mooie tint roze.

De officiële naam voor de kleur is PANTONE 16-1546 Living Coral. Het is een kleur die zowel energiek als kalm is. Net als een koraalrif op de zeebodem. Volgens Pantone is de kleur een tegenreactie op een wereld die steeds meer in het teken staat van je reputatie op social media. In 2019 gaan we hopelijk weer echt sociaal worden en trekken we ons niets meer aan van zogenaamd populaire Instagrammers met gekochte nepvolgers.

Optimisme

Connectie en intimiteit zijn de sleutelwoorden bij deze nieuwe kleur van het jaar. Living Coral moet helpen bij het terugvinden van optimisme en het najagen van positiviteit. Als een kleur dit soort eigenschappen heeft dan kun je toch niets anders doen dan deze omarmen. Pas de kleur het komende jaar toe in je kleding, interieur of make-up. Als je goed kijkt, zie je dat de kleur al volop te vinden is in de winkels. Coral was zelfs een kleine hype in de wereld van sneakers.

Voorgaande jaren waren paars en groen de kleuren van het jaar bij Pantone.