Porsche brengt historische kleuren opnieuw uit

kleuren Porsche

De meeste auto’s die in Nederland rondrijden hebben een saaie, degelijke kleur als grijs, zwart en wit. Terwijl het vaak ook anders kan. Porsche maakt bijvoorbeeld een aantal historische cultkleuren beschikbaar voor alle modellen.

Het gaat hier om de kleuren maritimblauw, sternrubin en mintgroen die in de jaren ´90 populair waren bij bijvoorbeeld de Porsche 964 en 968. Tijd voor een comeback! Bij Porsche hebben ze besloten om meer met kleur te gaan doen. Dit doen ze om steeds beter tegemoet te kunnen komen aan individuele wensen van klanten.

Lakkunstenaars

De laatste jaren is de vraag naar individueel gespoten Porsches sterk toegenomen. Als onderdeel van het nieuwe aanbod heeft Porsche Exclusive Manufaktur de mogelijkheden op dit gebied aanzienlijk vergroot. In de hoofdvestiging in Stuttgart-Zuffenhausen is een nieuwe kleurenmengbank in gebruik genomen waar lakkunstenaars van Porsche tientallen componenten tot op milligramniveau mengen tot de gewenste lakkleur.

“Bijzondere kleuren zijn een bekend gegeven in de geschiedenis van ons merk en zijn een belangrijk onderscheidend kenmerk”, zegt Alexander Fabig, chef Individualisatie en Classic bij Porsche AG. “Met dit aanbod blazen we onze cultkleuren nieuw leven in en breiden we het omvangrijke assortiment van zowel standaard- als speciale kleuren voor alle modelseries uit met meer dan 160 tinten.”

Het verbeterde aanbod in kleuren noemen ze bij Porsche Paint To Sample (PTS). Er zijn voor de 911- en 718-serie meer dan 100 extra lakkleuren om uit te kiezen. De Panamera, Macan en Cayenne hebben meer dan 50 optionele kleuren en bij de Taycan zijn dat er 65. Paint To Sample kan worden besteld als onderdeel van de nieuwe autoconfiguratie in de Porsche Centra. Reken wel op een meerprijs en een langere levertijd (afhankelijk van kleur en model).

Paint To Sample Plus

Zit jouw favoriete kleur er ondanks het enorme aanbod toch niet bij, dan is er Paint To Sample Plus. De klant levert hiervoor een staal in bij de dealer, waarna de experts bij Porsche met deze kleur aan de slag gaan. Ze werken de kleur uit op basis van de beschikbare lakcomponenten. Het recept van de lakkleur wordt vervolgens in meerdere stappen verder ontwikkeld, zodat deze ook onder verschillende lichtbronnen, zoals daglicht of kunstlicht, overeenkomt. Dit heeft natuurlijk ook een prijskaartje (vanaf € 18.598), maar als blijkt dat de gewenste tint niet volgens de gebruikelijke kwaliteitsnormen is te realiseren, neemt ​​Porsche de kosten van de haalbaarheidscheck voor zijn rekening.

Porsche integreert het aanbod naar verwachting begin 2022 in de Porsche Car Configurator.

kleuren Porsche

kleuren Porsche

kleuren Porsche

kleuren Porsche

kleuren Porsche