Kleurrijke prints van Carnovsky in Amsterdam

Carnovsky in Amsterdam

Vorige week vond de jaarlijkse New Year´s Bash / Expo van creatief bureau Fitzroy plaats. Dit nieuwjaarsfeest wordt altijd omlijst door een bijzonder project. Deze keer werd de expositie van Carnovsky gepresenteerd. Carnovsky bestaat uit Silvia Quintanilla en Francesco Rugi. Dit echtpaar/kunstenaarsduo uit Milaan heeft een waanzinnige belevenis voor je ogen en geest gecreëerd.

Ze hebben behang ontworpen aan de hand van het RGB-kleurmodel. Tekeningen van zoogdieren, planten, reptielen, vogels en vissen zijn respectievelijk in rood, groen of blauw geschilderd en overlappen elkaar. Door met gekleurde lampen op het behang te schijnen, verdwijnen delen van tekeningen en gaan tekeningen in elkaar over. Hierdoor vormen zich steeds andere beelden. Dit geeft een overwacht en desorienterend effect. Je waant je de ene keer in een onderwaterwereld en de andere keer in het tropisch regenwoud.

Een praatje en een feestje

We waren al vroeg aanwezig op de presentatie en konden daardoor uitgebreid naar de wallpapers van Carnovsky kijken. Het echtpaar liep zelf ook rond en had duidelijk zin in een praatje en een feestje. Ze vertelden ondermeer dat hun installaties uit ledverlichting bestaan en dat alle dieren en planten eerst op kleine schaal worden getekend en daarna worden uitvergroot op het behang.

In het pand van Fitzroy waren 3 kamers ingericht, waarvan 2 kamers met wit behang en 1 kamer met zwart behang. In de laatstgenoemde kamer was ook een dj aan het draaien. De combinatie van de bewegende beelden en muziek leverde een extra bijzonder effect op. Het werd drukker en drukker op het feest. De bar ging open en er werd goed voor iedereen gezorgd. Al snel gingen de voeten van de vloer. Het werk van Carnovsky vormde de kroon op een geslaagd feest vol gezelligheid. Als uitsmijter stond er zelfs een frietkraam voor de deur van Fitzroy. Beste idee ooit!

wij zijn dol op feestjes

Carnovsky in Amsterdam

Carnovsky in Amsterdam