Prachtig dak voor vliegveld op de Filipijnen

vliegveld met prachtig dak

Mactan-Cebu International Airport op de Filipijnen heeft sinds kort een nieuwe terminal. Opvallend aan dit gebouw is het prachtige dak dat doet denken aan golven.

De nieuwe Terminal 2 is het gezamenlijke werk van Integrated Design Associates uit Hong Kong en de Filipijnse partners Budji Royal en Kenneth Cobonpue. Zij ontwierpen een mooie nieuwe toegangspoort tot de Filipijnen. Het vliegveld ligt namelijk centraal, met zowel de snel groeiende stedelijke omgeving van Cebu City als de paradijselijke Visayas-eilanden in de buurt. Een perfecte plek om zowel zakelijke als toeristische reizigers te bedienen. Het vliegveld is dan ook na Manilla het grootste van het land.

Toegangspoort

Het gebouw moet reizigers van buiten de Filipijnen direct een positief beeld van het land geven, een letterlijke en symbolische toegangspoort. Hiervoor hebben de ontwerpers een aantal typische zaken op het gebied van architectuur, cultuur en traditie gecombineerd in het gebouw. Van buiten is het golvende gebouw al fraai, maar de houten constructie aan de binnenkant toont de ware schoonheid. Het hout verwijst naar de bos, terwijl het blauwe licht dat door het dak schijnt, geïnspireerd is op de oceaan die niet ver weg is. Het geheel heeft door de gewelven ook iets weg van een kathedraal. Kortom: een indrukwekkende eerste kennismaking met het land. Ook in de details zie je de gastvrijheid terug. Zo zijn bijvoorbeeld de balies lager dan op andere vliegvelden.

vliegveld met prachtig dak

vliegveld met prachtig dak

vliegveld met prachtig dak

vliegveld met prachtig dak

vliegveld met prachtig dak

Foto’s: Pitch Photography