Prada opent stijlvol café in Harrods Londen

Prada Caffè
Foto’s: Prada

Prada brengt een stukje Milaan naar Londen met de komst van het Prada Caffè in het luxe warenhuis Harrods. Het café is uitgevoerd in klassiek Prada-groen en doet dankzij de spiegels denken aan de traditionele patisserieën in Milaan.

De ingang van het Prada Caffè is te vinden aan Hand Road in Londen. Daar is de gevel van Harrods uitgevoerd in een prachtige edwardiaanse stijl. Het groene traliewerk (transenna) van het café sluit daar heel erg mooi bij aan. Je ziet direct dat er veel aandacht is geschonken aan de architectuur en het design van het café.

Voor het interieur is vooral gekeken naar Pasticceria Marchesi in Milaan dat al sinds 1824 een beroemd adres is voor koffie en taart. Ook daar is de inrichting mintgroen en zijn de stoelen van fluweel in een donkerder groen. Het mintgroen is tegelijkertijd de meest bekende kleur van modehuis Prada. Daarom zie je deze in Caffè Prada overal terug.

Ornamenten

Op een grote marmeren toonbank zijn alle zoete lekkernijen die er te koop zijn prachtig uitgestald. Alsof het kostbare juwelen zijn. Op de vloer zijn zwarte en witte tegels te vinden. Dit is een verwijzing naar de winkel van Prada in Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan. Ornamenten met bloementhema’s verwijzen naar stijlelementen in de winkels van Prada wereldwijd. Via een trap bereik je een tussenverdieping, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de gehele zaak.

Het servies is speciaal voor het café ontworpen. Deze bestaat uit Japans porselein in blauwtinten, celadon-keramiek in de kenmerkende groene kleur met zwarte strepen en handgeblazen glas. Het zilveren bestek valt op vanwege het Prada-logo dat overal op is aangebracht. Een bezoek aan het Prada Caffè in Harrods is dus een luxe ervaring. Wil je een bezoek brengen? Dan moet je snel zijn, want het café is slechts open tot januari 2024.

Prada Caffè

Prada Caffè

Prada Caffè

Prada Caffè

Prada Caffè

Prada Caffè

Prada Caffè

Prada Caffè