Samsung maakt een kunstwerk van de televisie

televisie en kunstwerk tegelijk

In veel woonkamers staat de televisie op de meest centrale plek. Fijn als je een film of serie zit te kijken, maar de rest van de dag is dat niet zo heel erg mooi. Samsung heeft de oplossing.

Ontwerper Yves Béhar heeft de Frame TV bedacht. Deze televisie is, als hij staat uitgeschakeld, een kunstwerk aan de muur. Dat zie je goed terug aan de lijst rondom het beeldscherm. Het scherm kan, behalve voor televisie kijken, ook worden gebruikt om digitale kunstwerken op te tonen.

Art Mode

Als de televisie uitstaat, kun je de Art Mode inschakelen. Hierna kun je kiezen uit 100 verschillende kunstwerken in verschillende categorieën, zoals architectuur, landschappen, tekeningen, dieren en actie. Om de Frame TV nog minder op een televisie te laten lijken is er ook een Invisible Connection cable ontwikkeld. Deze kabel voor stroom en HDMI is geheel doorzichtig en valt dus bijna niet op.

Prijzen, specificaties en een releasedatum zijn nog niet bekend, maar deze televisie heeft wel onze aandacht. Een andere mooie televisie van Samsung is trouwens de Serif van ontwerpers Ronan & Erwan Bouroullec.

samsung frame tv