Recensie: Groot noch Klein door De Theatertroep

Wederom verovert De Theatertroep met prachtige teksten en mooie beelden het hart van de toeschouwer. Met hun nieuwe voorstelling Groot noch klein gaat de jonge groep acteurs in op het werk van de fantastische schrijver Botho Strauß. Hiermee zetten zij een zeer abstract, postmodernistisch en soms iets te gecompliceerd stuk op de planken.

De voorstelling waarin het hoofdpersonage op zoek is naar iets waar ze alsmaar niet bij kan, bevat een groot contrast tussen langdradige, filosofische teksten en korte, hilarische grappen. Deze doorbreken de snijdende sfeer even, om vervolgens weer verder te gaan met de moeilijk behapbare kost. Het verhaal werkt naar een bepaald punt toe, waarna er helaas geprobeerd wordt alle dwalende teksten een plekje te geven. Dit neemt niet weg dat er op een interessante manier gespeeld wordt met licht, muziek en decor gedurende de gehele voorstelling. Wat dat betreft is het weer een mooi staaltje werk van Vincent van den Berg, Patrick Duijtshoff, Christiaan den Dulk, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff en Czeslaw de Wijs.

Een abstracte, filosofisch zware voorstelling, maar één die zeker de moeite waard is te zien. Gelukkig kan dat nog twee maal, namelijk op 22 en 23 november in Theater de Kikker in Utrecht.

Susanne Boersma