Recensie: Dan en slechts dan als

Dan en slechts dan als

Première 9 januari in de Melkweg

Niet anders dan verwacht zet de Theatertroep een stuk op de planken, waarin er veel gespeeld wordt met tekst, waarin rekwisieten een andere functie krijgen en waarin de acteurs een knap staaltje acteerwerk verrichten.

Meteen is de stijl van theatergroepen Maatschappij Discordia en ’t Barre Land te herkennen; iets waar de groep jonge acteurs goed mee uit de voeten kan.

Het is een fragmentarische voorstelling van verschillende teksten die door de acteurs zelf een prachtige vorm krijgen. Korte scènes, gebaseerd op teksten van de filmmaker Jean-Luc Godard, geven steeds een inkijk in een ander verhaal. Het gaat over liefde, verdriet, teleurstelling en hoe dit in woorden uit te drukken. Grenzen van het theater worden opgezocht, terwijl ze naar de juiste woorden zoeken. Zo spelen acteurs Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Marijn Prakke, Noam Staal, Jochum Veenstra, Roos Visser en Jasmijn Vriethoff met het gevoel en het gebruik van taal.

“Wat komt er na de toekomst en voor het verleden?”

Met genuanceerde absurditeit en het gevarieerde spel met decor weet De Theatertroep een stuk neer te zetten, waarmee ze het jongere publiek zeker aan kunnen spreken. Deze grappige, doch prachtige voorstelling is 11, 12 en 14 januari nog te zien in de Melkweg in Amsterdam.

Door Susanne Boersma