Mooie heruitgave van de Voyager Golden Record

Voyager Golden Record

De meest iconische LP uit de geschiedenis is waarschijnlijk de Voyager Golden Record. Deze gouden platen bevinden zich aan boord van de Voyager-ruimteschepen.

Deze Voyager 1 en 2 zijn sinds 1977 onderweg naar onbekende delen van ons Melkwegstelsel. Het doel van de missie is contact maken met eventuele andere beschavingen in de ruimte. Om aan te geven wat voor soort wezens hier op de planeet Aarde leven zijn aan boord van elke Voyager LP’s met muziek, gesproken woord en beeld. Doordat ze van goud bekleed met koper zijn gemaakt is de verwachte levensduur 1 miljard jaar.

Wetenschap en muziek

Via Kickstarter is een actie opgestart om deze iconische LP’s uit te geven op vinyl. Een prachtig collectorsitem voor liefhebbers van wetenschap, muziek en antropologie. Dit keer geen koper en goud, maar mooi goudkleurig vinyl van 180 gram. De box bestaat uit 3 LP’s met daarop de muziek, geluiden en gesproken begroetingen in 55 talen. Verder is er een hardcover boek met daarop de foto’s die voor het project zijn gemaakt.

Intekenen voor de Voyager Golden Record: 40th Anniversary Edition kan nu via Kickstarter. De uitlevering volgt in augustus 2017 als het precies 40 jaar geleden is dat Voyagers aan hun reis naar het onbekende begonnen.

Voyager Golden Record

Voyager Golden Record

Voyager Golden Record

Voyager Golden Record