Zwembad met een spectaculair uitzicht op Manhattan

Brooklyn Point tower

Een beetje luxe woontoren heeft natuurlijk een mooi zwembad en dan het liefst een infinity pool. De Brooklyn Point Tower is hier het perfecte voorbeeld van.

Bovenop deze toren van architectenbureau Kohn Pedersen Fox verschijnt het hoogstgelegen zwembad van het Westelijk Halfrond. Om precies te zijn 207 meter hoog, dat is zo’n 30 meter hoger dan het beroemde zwembad van het Marina Bay Sands Hotel in Singapore.

Openluchtbioscoop

Dankzij die hoogte kunnen bezoekers van het zwembad genieten van een adembenemend mooi uitzicht op Manhattan, het water van de Hudson en East River en natuurlijk de rest van New York. Een zwembad met een beter uitzicht bestaat er waarschijnlijk niet. Om het helemaal af te maken is er ook ruimte voor een openluchtbioscoop en een observatorium om sterren te kijken.

De toren is een onderdeel van de stadsvernieuwing in Downtown Brooklyn, een wijk waar wolkenkrabbers in hoog tempo uit de grond worden gestampt en waar nu al veel te beleven is. Binnenkort hoef je helemaal de oversteek naar Manhattan niet meer te maken. In 2020 moeten de toren en het zwembad klaar voor gebruik zijn.

Brooklyn Point tower