Installatie van glas in Grand Central Terminal in New York

I dreamed a world and called it Love
I dreamed a world and called it Love (2020) © Jim Hodges. Foto’s: David Regen. Courtesy The Artist and Gladstone Gallery (New York & Brussel)

De gangen tussen het drukke treinstation Grand Central Terminal op Manhattan en het bijbehorende metrostation zijn sinds kort versierd met een permanente installatie van kunstenaar Jim Hodges. Het werk I dreamed a world and called it Love bestaat uit 5000 stukken glas in 70 verschillende kleuren.

Elk stuk glas is in een unieke vorm gesneden zodat ze samen een prachtig geheel vormen. Qua vormen en kleuren doet het ons denken aan de luchten en korenvelden die Van Gogh ooit schilderde, maar het kan natuurlijk dat iedereen er iets anders voor zichzelf uithaalt. Als je bekend bent met de mooie titel van het werk dan zal dat ook bijdragen aan een interpretatie.

Oud en nieuw

Het kunstwerk is in ieder geval te vinden op een plek waar dagelijks enorm veel reizigers voorbijkomen. Zeker als de tijd er weer is dat toeristen en dagjesmensen uit de omgeving van The Big Apple de stad weer zullen aandoen. Met al deze doodgewone passanten in gedachten is het werk ook gemaakt door Jim Hodges. Met de installatie wil hij een brug slaan tussen het historische treinstation en de mensen die er in de jaren die voor ons liggen gebruik van zullen maken.

I dreamed a world and called it Love

I dreamed a world and called it Love

I dreamed a world and called it Love

I dreamed a world and called it Love