Abstracte vrouwelijke vormen door Jessalyn Brooks

abstract naakt

Jessalyn Brooks is zowel kunstenaar als jazzmuzikant. Op haar schilderijen staat het vrouwelijk lichaam en de rol van de moderne vrouw centraal.

De link tussen jazz en kunst is goed zichtbaar als je de schilderijen van Jessalyn Brooks bekijkt. De beelden zitten barstensvol emotie, beweging en kleur. De vrouwen die ze afbeeldt zijn sterk, trots en niet bang om zich te laten zien. Huidskleur, culturele achtergrond en geaardheid zijn van ondergeschikt belang. Wat we wel zien is een abstracte weergave van het naakte lichaam. Brooks gebruikt hiervoor een eigen stijl waarbij het meer om gevoel gaat dan om een precieze weergave. Hierdoor doe het werk denken aan beroemde schilderijen van Pablo Picasso of Georges Braque.

Ondanks dat de stijl doet denken aan kunst uit het begin van de vorige eeuw is het thema tijdloos of zelfs modern te noemen. Het vrouwelijk lichaam was altijd een favoriet onderwerp bij (voornamelijk) mannelijke kunstenaars. Nu is het tijd voor een vrouw om dit onderwerp toe te eigenen. Volgens Brooks zijn vrouwen momenteel sterker dan ooit en is dat precies wat ze wil laten zien met haar kunst.

abstract naakt

abstract naakt

abstract naakt

abstract naakt

abstract naakt

abstract naakt

abstract naakt

Alle afbeeldingen © Jessalyn Brooks