André 3000 is het nieuwe gezicht van Tretorn

tretorn najaar 2017

De combinatie van rapper en sneakermerk is een bekende. Toch is dit er eentje die net even anders is: André 3000 voor het Zweedse Tretorn.

André Benjamin is gevraagd door Tretorn om de 50ste verjaardag van de Nylite op gepaste wijze te omlijsten. De Tretorn Nylite is niet zomaar een sneaker. Het is namelijk de schoen waar Björn Borg in de jaren 70 meerdere kampioenschappen op behaalde. Ook de Amerikaanse tennisser Chris Evert droeg de Nylite in die tijd.

Tot 1977 werden de Nylites in de plaats Helsingbrog in Zweden gemaakt. Daarna werden de rechten van het merk verkocht aan Colgate-Palmolive verkocht. Dit betekende dat de productie werd verplaatst naar de VS. Hier begon de schoen aan een tweede jeugd. Het was namelijk de eerste sportschoen die als luxe sneaker op de markt kwam.

Studenten en presidenten

Tot die tijd was er een strikte grens tussen schoenen om op te sporten en schoenen voor dagelijks gebruik. De Tretorn Nylite was razend populair onder studenten en zelfs Amerikaanse presidenten werden gezien met een paar aan hun voeten.

Het is erg jammer dat zo’n belangrijke schoen uit de sneakercultuur in de vergetelheid is geraakt. Gelukkig gaat André 3000 daar verandering in brengen. Onder zijn leiding zijn er mooie nieuwe uitvoeringen van de Tretorn Nylite gemaakt. Het merk, dat inmiddels onder PUMA valt, voerde de schoen uit in diverse materialen als canvas, suede, leer en nylon. Ook het materiaal van de zool is verbeterd, zodat de Nylite heel fijn aan je voeten zit.

Via de website van Tretorn blijf je op de hoogte van de samenwerking en kun je de nieuwe collectie bekijken.

André 3000 is het nieuwe gezicht van Tretorn

tretorn najaar 2017