André 3000 brengt muzikale verrassing op Moederdag

Andrë 3000 met zijn moeder

Speciaal voor Moederdag heeft André 3000 twee nieuwe nummers uitgebracht. Ze vormen een eerbetoon aan André’s moeder Sharon Benjamin Hodo, die in 2013 overleed.

De nieuwe muziek komt als verrassing, omdat André Benjamin aangegeven had dat hij geen nieuwe muziek meer zou maken. Na deze verklaring dook hij nog wel op als gast bij onder andere het nieuwe album van N.E.R.D., maar van tracks onder zijn eigen naam of die van Outkast was geen sprake.

Op de twee nieuwe nummers laat hij zich van een andere kant zien dan de meeste mensen van hem gewend zijn. Vrijwel iedereen kent hem als rapper, maar André 3000 heeft muzikaal meer in petto. De track Me & My (To Bury Your Parents) is een gevoelig gezongen nummer over vroege herinneringen aan zijn moeder. Aan het einde klinkt een solo door André op de basklarinet.

Jazzcompositie

Dat instrument keert terug op het instrumentale Look Ma No Hands: 17 minuten lang hoor je André 3000 de basklarinet bespelen, terwijl James Blake achter de piano zit. Deze jazzcompositie staat ver af van de hits die je kent van Outkast, maar is de moeite van het luisteren meer dan waard.

Naast nieuwe muziek is André 3000 op deze Moederdag ook weer teruggekeerd op Instagram. In de posts die hij tot nu toe heeft gedeeld, zie je een oude foto van hem en zijn moeder. De tekst van Me & My (To Bury Your Parents) en de credits van beide tracks. Ook deelt hij screenshots van gesprekken tussen hem en zijn moeder via iMessage.

https://www.instagram.com/p/BitJ0Nxn1St/?taken-by=therealandre3000benjamin