Asics en Kenzo presenteren de Gel-Kayano 20

Asics x Kenzo

De Gel-Kayano is al sinds 1993 een vaste waarde in het assortiment hardloopschoenen van Asics. Samen met ontwerper Nigo van modehuis Kenzo komt de Gel-Kayano 20 uit 2013 opnieuw uit, maar dan wel in een hedendaags jasje.

De nieuwe Asics Gel-Kayano 20 x Kenzo combineert het comfort van de hardloopschoen met een bijzonder design. Zo hebben de ontwerpers van de originele schoen uit 2013 inspiratie gehaald uit architectuur en het ontwerp van auto’s. Nigo van Kenzo heeft hieraan nog weer een eigen designlaag toegevoegd.

Tijgers en vlaggen

Hij liet zich op zijn beurt inspireren door de beroemde tijger van Kenzo. Zo zien we bij twee van de drie modellen tijgerstrepen op de schoen. Eenmaal in grijs en wit en bij de andere sneaker in opvallend blauw, groen en zwart. Het derde paar is totaal anders. Hierbij heeft Nigo juist gekeken naar verschillende vlaggen van over de hele wereld. Elk paar heeft op zijn beurt naast de opvallende patronen ook meerdere subtiele details.

Toshikazu Kayano

Wist je trouwens dat de naam Kayano verwijst naar ontwerper Toshikazu Kayano die tekende voor het allereerste model? Het woord Gel staat natuurlijk voor de super-comfortabele gebruik van een dempende gel in de zool van de schoen. Perfect voor hardlopers, maar ook heel fijn voor iedereen die de schoen casual wil dragen.

De samenwerking tussen Asics en Kenzo is nu te koop via de winkels van Asics, geselecteerde dealers en Asics.com.

Asics x Kenzo

Asics x Kenzo

Asics x Kenzo

Asics x Kenzo

Asics x Kenzo

Asics x Kenzo