Het beste van het MoMA is nu te zien in Parijs

MoMA in Parijs

Fondation Louis Vuitton in Parijs heeft het voor elkaar gekregen dat het MoMA in New York een aantal van zijn topstukken heeft uitgeleend. Deze zijn bewonderen tot en met 5 maart 2018.

De expositie Being Modern: MoMA in Paris laat een flink aantal bijzondere werken zien waar je normaal voor naar New York moet. Natuurlijk is een bezoek aan The Big Apple geen straf, maar het is natuurlijk handiger en sneller om naar Parijs te gaan.

Fietswiel en soepblikken

Het zijn niet de minste namen die te zien zijn en ook niet de minste werken. Zo kun je bijvoorbeeld Die Hoffnung II van Gustav Klimt, L’Atelier van Pablo Picasso, Woman I van Willem de Kooning, Roue de Bicyclette van Marcel Duchamp en de soepblikken van Andy Warhol bewonderen.

Ook van Max Beckmann, Alexander Calder, Yayoi Kusama, Walker Evans, Ernst Ludwig Kirchner en Ludwig Mies van der Rohe zijn werken te zien. Echt een heel bijzondere tentoonstelling dus. Bovendien is het prachtige gebouw van Fondation Louis Vuitton door architect Frank Gehry erg de moeite waard. Snel dus een tripje naar Parijs boeken!

Being Modern: MoMA in Paris
Fondation Louis Vuitton
Tot en met 5 maart 2018

MoMA in Parijs

MoMA in Parijs

MoMA in Parijs

MoMA in Parijs

MoMA in Parijs